29 april 2020

Onthulling bouwbord

Afgelopen week werd door een afvaardiging van het management van Cedrah, in klein comité, een bouwplaatsbezoek gebracht aan het nieuwbouwproject van d’Amandelhof in Capelle aan den IJssel. Het project bestaat uit de nieuwbouw van drie gebouwen. Het eerste gebouw, gebouw A, is het zorggebouw. Dit deel is momenteel in aanbouw en bevindt zich in de ruwbouwfase. De bouw verloopt conform planning. De eerste twee woonlagen van de vier verdiepingen zijn gezet en in het gebouw zullen 44 zorgstudio’s worden gecreëerd.

Opmerkelijk is dat het project volledig steigerloos wordt gebouwd. Tijdens het bezoek aan de bouwplaats werd opgemerkt dat er in dit project veel aandacht wordt gegeven aan groen. Zo komt er een volledig groen park om de gebouwen heen. De gebouwen zijn aan elkaar verbonden door middel van een corridor op de eerste etage, waar het park onderdoor loopt. Verder wordt er een ondergrondse parkeergarage aangebracht en is de nieuwbouw volledig gasloos, zo vertelde Christiaan van de Wege, manager Wonen & Vastgoed bij Cedrah.

Teunis Stoop, bestuurder van Cedrah, merkte op dat er meer vertrouwen is in het project nu de bouw in volle gang is. Er wordt daadwerkelijk gebouwd aan een nieuw Amandelhof. Er wordt een leefgemeenschap gecreëerd waarbij de reformatorische identiteit centraal staat.

Marianne de Vries, locatiemanager van d’Amandelhof, gaf aan dat het voor de bewoners erg belangrijk is dat de sfeer die d’Amandelhof nu heeft ook behouden blijft. Zo komen er in het zorggebouw 11 studio’s per verdieping met op iedere verdieping een huiskamer. Hiermee wordt een toegankelijke en gezellige leefomgeving gecreëerd.

Om een indruk te geven van het nieuwbouwproject is er een bouwbord geplaatst, dat is onthuld tijdens het bezoek aan de bouwplaats.

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie over wonen in Amandelhof kunt u contact opnemen met de afdeling wonen van Cedrah:

Cedrah 088 - 587 00 55 wonen@cedrah.nl Contact opnemen
Cedrah 

Cedrah biedt in Zeeland en Zuid-Holland wonen, zorg en diensten aan ouderen die bewust kiezen voor een organisatie met een reformatorisch identiteitsprofiel. We bieden kwalitatief hoogwaardige zorg en persoonlijke aandacht. Onze medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers stimuleren en ondersteunen de klant om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.

Lees meer